Biotin nedir? Saç dökülmesine karşı 7 harika etkisiyle biotin; vermemiş Mabut neylesin Mahmut sözünü adeta haksız çıkarıyor!

Biotin nedir? Biyotin yaygın olarak saç dökülmesi, kırılgan tırnaklar, sinir hasarı ve diğer birçok durum için kullanılıyor. Biotin saç büyümesini teşvik eder, saç dökülmesini engeller, saç beyazlaması durdurabilir. Nasıl mı? Detaylar makalede yer alıyor!


0

Biotin nedir sorusunun genç kalmakla çok büyük ilgisi var. Çünkü anti aging gençleşmek mümkün! Biotin ile büyük bir mucizeyi yaşamak üzeresiniz! 

Genç kalmak ve genç görünmek isteyenlerin mutlaka bilmesi ve doktor onayıyla kullanması gereken bir vitamindir Biotin. Biotin nedir sorusunun özellikle saç, tırnak, cilt sağlığı ve genç kalması ile doğrudan ilgisi var. Biotin veya Türkçe ifadesiyle biyotin güzellik ve gençlik vitamini olarak da isimlendiriliyor.

Biotin vitamini faydaları gibi genç kalmak ve genç görünmek için diğer benzersiz yöntemleri buradan keşfedebilirsiniz.

Biotin nedir?

Biotin, vücudunuzun yiyecekleri enerjiye dönüştürmesine yardımcı olan suda çözünebilen bir B vitaminidir. Biotin saçınızın, cildinizin ve tırnaklarınızın sağlığı için önemlidir.

Biotin, B7 vitamini olarak da biliniyor. Biyotin bir vitamindir. Yumurta, süt veya muz gibi birçok gıdada az miktarda bulunur.

Biyotin yaygın olarak saç dökülmesi, kırılgan tırnaklar, sinir hasarı ve diğer birçok durum için kullanılır. Biotin, vücutta yağlar, karbonhidratlar ve diğerleri gibi belirli maddeleri parçalayan enzimlerin önemli bir bileşenidir.

Biotin nedir biraz daha yakından bakalım. Biotin, yağ asitleri, amino asitler ve glikoz metabolizması için gerekli olan vücutta bir koenzim görevi görür.

Biotin” kelimesi, “yaşam” veya “canlılık” anlamına gelen “Yunanca”, “biotos” kelimesinden gelmektedir. B vitaminleri ve özellikle biyotin, cildinizi, saçınızı, gözlerinizi, karaciğerinizi ve sinir sistemini sağlıklı tutmanıza yardımcı olur. Biyotin, embriyonik büyüme için önemli olduğu için hamilelik sırasında da önemli bir besin maddesidir.

Biotin vitamini

Biotin vitamini suda çözünebilir, bu da vücudun onu saklamadığı anlamına gelir. Vücutta çok önemli işlevlere sahiptir.

Karboksilaz olarak bilinen birkaç enzimin işlevi için gereklidir. Bu biyotin içeren enzimler, glikoz ve yağ asitleri üretimi gibi önemli metabolik yollara katılır.

Biotin faydaları (Biotin ne işe yarar)

Biotin faydaları nelerdir başlığında çok çarpıcı etkiler görülüyor. Biyotin yararları tahmin ettiğinizden daha fazla çok farklı alanlarda olabilir. Aşağıda biyotin faydaları kısaca yer alıyor.

  • Biyotin enerji üretiminde yardımcı olur. Karbonhidrat, yağ ve protein metabolizmasında yer alan bir dizi enzimi destekler.
  • Biotin vitamini kırılgan tırnaklara fayda sağlayabilir. Tırnakların çatlaması, matlaşması, kırılması, pul pul olması gibi sorunların tedavisinde işe yarayabilir.
  • Biotin saç büyümesini teşvik eder, saç dökülmesini engeller, saç beyazlaması durdurabilir.
  • Biyotin takviyelerinin tip 2 diyabetiklerde kan şekeri seviyelerini düşürücü etkisi olabileceği belirlenmiştir.
  • Biyotin cilt sağlığı için de yağlanmaları, sivilce oluşumunu engelleyici, dökülmeleri giderici ve pürüzsüz bir cilt sağlayıcı etkileri ile biliniyor.
  • Biotin, sinir sinyallemesi ve nörotransmitter aktivitesindeki rolü nedeniyle sinir sisteminin sağlığına yarar sağlar. B vitaminleri birlikte hafıza fonksiyonlarını etkiler ve Alzheimer hastalığı veya demans gibi nörodejeneratif bozukluklar gibi yaşa bağlı bilişsel bozukluklara karşı beyni korur.
  • Biotin B7 vitamini gibi B vitaminleri, inflamasyon, ateroskleroz (veya atardamarlarda plak birikimi), kalp krizi ve inme gibi kalp hastalığının ortak nedenlerine karşı savunmada bir rol oynar.

Biotin saç için etkileri

Keratin saçınızı, cildinizi ve tırnaklarınızı oluşturan temel bir proteindir. Biyotinin vücudunuzun keratin altyapısını geliştirdiği açıktır. Fakat bunun ötesinde, araştırmacılar saçlarda veya cilt bakımlarında biotinin rolünün ne olduğundan emin değiller.

Biyotin saç büyümesi üzerindeki etkileri üzerine yapılan araştırmalar sayıca azdır. Bugüne kadar, artan biyotin alımının saç büyümesinin ilerlemesine yardımcı olabileceğini gösteren sınırlı sayıda kanıt bulunmaktadır.

Örneğin, 2015 yılında yapılan bir çalışmada, saçlarında incelme olan kadınlara, 90 gün boyunca günde iki kez biyotin içeren bir oral deniz proteini takviyesi (MPS) veya günde iki kez bir plasebo hapı verildi. Çalışmanın başında ve sonunda, saç derisi üzerindeki etkilenen alanların dijital görüntüleri alınmıştır. Her bir katılımcının saçı da yıkanmış ve herhangi bir kıl sayılmıştır. Araştırmacılar, MPS alan kadınların saç dökülmesinden etkilenen bölgelerde önemli miktarda saç büyümesi yaşadığını bulmuşlardır. Ayrıca daha az dökülme görülmüştür.

Biotin eksikliği (biyotin yetersizliği)

Biyotin eksikliği veya biyotin yetersizliği tespit etmek için iyi bir laboratuvar testi yoktur, bu nedenle bu durum genellikle saçın incelmesi (sıklıkla saç renginde kayıplar) ve göz, burun ve ağız çevresindeki kırmızı pullu döküntüleri içeren semptomları ile tanımlanır. Sinir sistemi semptomları depresyon, tükenme, halüsinasyonlar, kol ve bacakların karıncalanmasıdır. Diyabetin biyotin eksikliği ile sonuçlanabileceğine dair bazı kanıtlar vardır.

Biotin eksikliği tedavisi için biyotin almak, düşük kan seviyesindeki biyotin tedavisine yardımcı olabilir. Ayrıca, biyotinin kan seviyelerinin çok düşük olmasını da önleyebilir. Düşük kanlı biyotin seviyeleri, saçların ve gözlerin, burnun ve ağız çevresindeki döküntünün dökülmesine neden olabilir. Diğer belirtiler arasında depresyon, ilgi eksikliği, halüsinasyonlar, kol ve bacaklarda karıncalanma yer alır. Düşük biyotin seviyeleri, gebe olan, uzun süreli tüp beslemesi yapan, yetersiz beslenen, hızlı kilo kaybına uğramış veya spesifik bir kalıtsal duruma sahip kişilerde ortaya çıkabilir. Sigara içimi de düşük kan seviyesinde biyotine neden olabilir.

Biotin nelerde var?

Aşağıda Biotin nelerde var sorusunun cevabını oluşturan bir liste veriyoruz.

  • Karaciğer ve böbrek gibi sakatatlar
  • Maya
  • Yumurta sarısı
  • Peynir
  • Soya fasulyesi ve fıstık gibi baklagiller
  • Yapraklı yeşillikler
  • Karnabahar
  • Mantarlar
  • Fındık ve fındık yağı

Biotin hapı

Biotin hapı destek olarak reçetesiz satın alınabiliyor. Özellikle biotin hapı olarak ziyaretçilerimiz aşağıdaki dozları soruyorlar. Bu arada jenerik olarak Biotin Solgar biçiminde de sorulabiliyor.

  • Biotin 5 mg (biotin 5000)
  • Biotin 8 mg (biotin 800)
  • Biotin 10 mg (biotin 10000)

Biyotin günde 30 ila 100 mikrogram (mcg) arasında, ergenler ve yetişkinler için sıklıkla tavsiye edilir.

Biyotin çok güvenli kabul edilir. Multipl sklerozu tedavi etmek için günde 300 miligrama (mg) kadar olan mega dozlar bile olumsuz yan etkilere yol açmamıştır.

Suda çözünebilir bir vitamin olduğu için fazla miktarlar idrarla dışarı atılır.

Bununla birlikte, tiroid testlerinde garip sonuçlara neden olan yüksek dozda biyotinle ilgili bazı raporlar vardır, bu nedenle şu anda tiroid ilacı kullanıyorsanız, kullanmadan önce doktora başvurunuz.

Biotin zararları

Biotin H vitamini zararları veya biyotin yan etkileri bakımından son derece güvenlidir. Biyotin olduğu olasılıkla güvenli 0.0001 ila% 0.6,% biyotin içeren kozmetik ürünler olarak deriye uygulandığında ağızdan alınan ve uygun bir ya da pek çok kişi için. Önerilen dozlarda kullanıldığında biyotin iyi tolere edilir.

Aşağıdaki durumlarda Biotin zararları bakımından dikkatli kullanılmalıdır.

  • Hamilelik ve emzirme : Hamilelik ve emzirme sırasında önerilen miktarlarda kullanıldığında Biotin yüksek olasılıkla güvenlidir.
  • Çocuklar: Biotin, ağızdan ve uygun şekilde alındığında yüksek olasılıkla güvenlidir.
  • Vücudun biyotini (biyotinidaz eksikliği) işleyemediği kalıtsal bir durum : Bu durumdaki kişilerde fazladan biyotin gerekebilir.
  • Böbrek diyalizi: Böbrek diyalizi alan kişilerde ekstra biyotin gerekebilir. Sağlık uzmanınıza danışın.
  • Sigara içme: Sigara içen kişiler biyotin seviyesinin düşük olmasına ve biyotin takviyesine ihtiyaç duyabilir.
  • Laboratuvar testleri: Biyotin takviyeleri almak, kanı test eden birçok farklı laboratuvar testinin sonuçlarını etkileyebilir. Biyotin yanlış yüksek veya yanlış düşük test sonuçlarına neden olabilir. Bu, cevapsız veya yanlış tanılara neden olabilir. Biotin takviyeleri alıyorsanız, özellikle de laboratuvar testleri yaptırıyorsanız, doktorunuza söyleyin.

Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir