DHEA hormonu nedir? DHEA hangi yiyeceklerde bulunur? DHEA zengini 10 besin!


0

DHEA hormonu gençlik hormonu olarak biliniyor. DHEA ile bir mucizeyi yaşamak üzeresiniz! Milyonlarca kişi bu yöntemlerle yıllara meydan okuyor!

Vücudumuzun ana bir hormonu ya da prohormonu var: DHEA. DHEA nedir? DHEA ne işe yarar? Bu hormon gençlik aşısı olarak yıllardır biliniyor. Söz konusu madde başka hormonlara dönüşebiliyor. Eksildiğinde yaşlılık belirtileri ortaya çıkıyor. 30’lu yaşlardan itibaren eksilmeye başlıyor. Yapılan araştırmalar eksilen gençlik hormonunun yerine konulduğunda çok önemli bir gençlik iksiri etkisi yaptığını gösteriyor.

DHEA hormonu fazlalığı gibi genç kalmak ve genç görünmek için diğer benzersiz yöntemleri buradan keşfedebilirsiniz.

DHEA hormonu nedir? DHEA test

Öyle ki University of California tarafından yapılan bir araştırmada 12 yıl boyunca izlenen 242 erkekte DHEA hormonu üç kat yüksek olanlar diğerlerine göre daha uzun hayatta kaldılar. Ayrıca rahatlama hissi, stresle daha iyi baş etme, gençlik duygusu gibi pozitif hisler ortaya çıktı. Ayrıca bağışıklık sistemlerinin arttığı, hafıza düzeylerinin yükseldiği, cinsel performanslarının iyileştiği görüldü.

Bu hormonu bulup insanlığa armağan eden bilim insanı Fransız Etienne Emile Baulieu. Bu hormon vücudumuzda hücrelere ‘genç kalın’ talimatı veriyor. Sorun ise bu talimatı verecek DHEA hormonu sayısının 30’lu yaşlarda azalmasıyla başlıyor. Çözüm ise bu hormonu takviye etmek. Prof. Baulieu yaşlı insanlara bu hormonu verdiğinde 70 yaşında ama 30 yaşındaymış gibi hisseden hastalarla karşılaşıyor. Bu hormonun 120 yıl keyifli ve diri bir yaşam sürmenin anahtarı olduğunu söylüyor.

DHEA hangi yiyeceklerde bulunur?

DHEA’yı besin takviyesi ile yükseltmek diğer tüm hormonlar gibi mümkün. DHEA hangi yiyeceklerde bulunur? Dehidroepiandrosteron veya DHEA, özellikle diyet takviyesi endüstrisinde bir karışıklık kaynağı olmuştur. “Doğal DHEA” etiketli takviyeleri, vücut tarafından üretilen bir hormon DHEA’nın yiyeceklerde bulunduğu yanlış anlaşılmasına katkıda bulunmuştur. Adrenal bezleriniz östrojen ve testosteron gibi diğer hormonları üretmek için kullanılan DHEA üretir. Bu hormonun seviyeleri 25 yaşlarında pik yapar ve yaşlandıkça kademeli olarak azalır. Doktorlar bazen menapoz semptomlarını gidermek için DHEA’yı önerir. DHEA seviyenizden endişe duyuyorsanız doktorunuzla konuşun.

DHEA hormonu hangi besinlerde bulunur?

Gençlik hormonunun artmasını sağlayabilecek besinler yani DHEA hormonu hangi besinlerde bulunur aşağıdaki listeden inceleyebilirsiniz.

Dr. Jeffry Life yaşlanmayla mücadele ediyor.
Dr. Jeffry Life yaşlanmayla mücadele ediyor.
DHEA'nın Alzheimer ve bağışıklık sistemine olumlu etkileri bulunuyor
DHEA’nın Alzheimer ve bağışıklık sistemine olumlu etkileri bulunuyor

Bu besinler doğrudan hormon oluşturmasa da hormonun yapımını yükseltecek altyapıyı hazırlamaktadır. Çünkü bu hormonu besinlerden alamayız, vücudumuz üretir. Dışarıdan tablet, enjeksiyon, kapsül, krem olarak alımı da mümkün. DHEA hormonu kullananlar etkilerini olumluyor. DHEA hormonu her bünye için farklı sonuçlar doğurabilir. Günlük 50 ile 250 mg arasında doz öneriliyor. Hafif yan etikler yapabiliyor. Siz de DHEA hormonu kullananlar arasına katılmak için doktorunuzla konuşabilirsiniz. Doktor tarafından ve onun kontrolünde alınması gereken bir takviye olduğu unutulmamalı.

Gençlik hormonu (Genclik hormonu)

İnsan vücudunda gençlik hormonu (Genclik hormonu), adrenal bezlerinizde kolesterolden yapılır. Kolesterol molekülleri, vücuda verdiğiniz enerjiyi sağlayan mitokondri adı verilen hücrelerinizin bir bölümüne girer. Mitokondri iken, bir enzim kolesterolü pregnenolon diye adlandırılan bir maddeye dönüştürür. Bundan sonra pregnenolon, P450c17 adı verilen bir enzim tarafından kimyasal değişimler yaşar ve gençlik hormonu’ya dönüştürülür.

Bu hormon (Genclik hormonu) vücut tarafından yapıldığında en iyi haldedir. gençlik hormonu, vücuttaki androstenedion haline dönüşmesi biçiminde bir ebeveyn hormonu olarak düşünülür. Buradan, androstenedion bireysel erkek ve kadın hormonlarına ayrılıyor. gençlik hormonu hem kadınlarda hem de erkeklerde böbrek üstünde oturan adrenal bezlerden yapılır. Testisler gençlik hormonu’yı da yaptığından, erkekler ekstra güç kazanırlar. Vücuttaki hormonların seviyeleri yaşlanma sürecinde azalma eğilimi gösterir ve depresyon gibi hastalıklarla belirli popülasyonlarda daha da düşük düşer. Doğru beslenme, stres yönetimi ve egzersiz ile sağlıklı gençlik hormonu seviyelerini koruyabilirsiniz.

Gençlik hormonu nasıl kullanılır?

Gençlik hormonu eksikliği (Genclik hormonu) veya takviyesi konusu doktorların laboratuvar çalışmalarıyla ortaya konulabiliyor. Bu nedenle söz konusu hormonun eksikliği bilinmeden tedavi veya destek ilaçlarının alınması kesinlikle yanlıştır. Doktor muayenesi olmadan bu ilaçları kesinlikle kullanmayınız.

Gençlik hormonu kullanmak her şeyin geri döndürülebileceği anlamına da gelmiyor.

Gençlik hormonu seviyeleri doğal olarak 30 yaşından sonra azalmaya başlar; bu da çoğu yetişkin kilo almanın, halsizliğin, libidoyu düşürmenin ve daha yüksek seviyedeki iltihaplanmanın neden olduğu diğer semptomları yaşamaya başladığı zamandır. İnsan vücudunda en hızlı şekilde azalan hormonlardan biri olduğu düşünüldüğünde, elinizden gelen tüm Gençlik hormonuna tutunmayı borçludur. 30 yaşından sonra hayatın her on yılı boyunca, Gençlik hormonu kaybı hızlanır. Birisi 75 yaşına geldiğinde, gençliklerinde yarattığı orijinal Gençlik hormonunın sadece yüzde 10 ila 20’sini üretebiliyor.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir