Hunza Türkleri 120 yıl yaşayıp genç ölüyorlar! Ne ile besleniyorlar?

Hunza Türkleri ortalama 120 yıl yaşıyor. Bunun nedeni denizden iki bin metre yükseklikte çok zengin oksijeni olan bir bölgede bulunmaları. Buz gibi temiz su içip kendi ekip biçtiklerini yemeleri.


0

Hunza Türkleri uzun yaşamın sırrını keşfetmiş akrabalarımız. Hunza Türkleri hakkındaki bilgilerin genç kalmakla çok büyük ilgisi var. Hunza Türklerinin sırları ile 5 yaş hatta 10 yaş gençleşmek mümkün olabilir! Büyük bir mucizeyi yaşamak üzeresiniz!

Yaş 75 yolun yarısı. Bu sözü son yıllarda Ertuğrul Akbay’ın kitabından hatırlıyoruz. Gerçekten de 60-70 yaşlarını yolun yarısı olarak kabul eden bir topluluk yaşıyor dünyada. Bu topluluk Hunza Türkleri olarak biliniyor. Konuştukları dil Türkçe değil ama kültürleri Orta Asya Türk kültürünün büyük izlerini taşıyor. Anadolu’da pek çok yörede yaşanılan gelenekler, kılık kıyafetler ki özellikle kadınların fese benzer aksesuarları tipik Anadolu kadınından ayrılmalarını zorlaştırıyor.

Hunza Türkleri ortalama yaşam süresi gibi genç kalmak ve genç görünmek için diğer benzersiz yöntemleri buradan keşfedebilirsiniz.

Hunza Türklerinin Sırrı

Hunza olarak bilinen bu halkı benzersiz kılan özellikleri uzun yaşamları. Uzun yaşamalarının yanında sağlıklı kalıyorlar. Bu toplulukta kanser, alzheimer gibi hastalıklara rastlanmıyor.  Çin ve Afganistan sınırında Pakistan’ın Keşmir kenti yakınlarında yaşayan Hunza Türkleri ortalama 120 yıl yaşıyor. Bunun nedeni denizden iki bin metre yükseklikte çok zengin oksijeni olan bir bölgede bulunmaları. Buz gibi temiz su içip kendi ekip biçtiklerini yemeleri. Yaşam kültürlerinde strese yer vermemeleri, doğayla barışık olmaları. Tıpkı bizim yüzyıllar önce Orta Asya’da yıllardır Anadolu’da sürdürmeye çalıştığımız otacı, şifacı, şaman kültürü gibi.

Türk - Hunza Vadisi - Hunza Valley - Hunza Turks - Uzun Ömür - Ölümsüzlük - Ortalama Yaşam Süresi
Hunza Türkleri Uzun Yaşamak Sırrını Biliyorlar

Bu kültürlerden uzaklaştıkça, doğayla kavga edip onu rant kapısı yaptıkça doğa da intikamını hastalıklarla bizden alıyor. Derelerimizi Hidroelektrik santralleriyle (HES) bitiriyoruz. Ormanlarımızı, oksijen depolarımızı kendi ellerimizle otoyol, köprü, konut alanı olarak yok ediyoruz. Süs bitkisi formatında, özel yetiştirilmiş adeta bitkisel hayat yaşayan! ağacımsı bitkilerin yol ortalarında egzoz dumanı ve tozlar arasındaki gri renklerine bakıp ağaçlandırma yaptık diye övünüyoruz! Sonra da uzun yaşamın sırrını çok uzaklarda Hunza Türklerinin yaşam biçiminde arıyoruz. Uzun yaşamak ve genç kalmak elimizde! Özümüze dönelim yeter!

Hunza Türkleri Ne Yiyor?

Türk kavramı içerisinde akraba olduğumuz Hunza Türkleri ortalama yaşam süresi bakımından dikkat çekiyor. Hunza toplumunda kadınlar 60-70 yaşında bile doğum yapabiliyor. Geç menopoza girmeleri ömürlerinin uzun olmasına katkı sunuyor. Hunza kadınlarının ortalama ömür süresi 110 yılı buluyor. Hunza erkekleri de ortalama 100 yıl yaşıyor. Bu kadar uzun yaşamın sırrı beslenmelerinde ve yaşam biçimlerinde yatıyor.

Hunza-Hunza Türkleri-Hunza Türkleri Ne Yiyor - Hunza Valley-ölümsüzlük
Hunza Türkleri Türk Dünyası İçinde Ortalama Yaşam Süresi Uzunluğunu Sebze Ve Meyveleri Kurutup Yedikleri Beslenme Düzenine Borçlu
  • Şeker yemiyorlar. Özellikle gizlenmiş ambalajlı hazır ürünlerdeki şeker, biz Anadolu’da yaşayan Türkler açısından bir zehir.
  • Türk dünyası aslında ortak beslenme özelliklerine sahip. Zamanla Avrupa ile yakınlaşma bizim beslenme düzenimizi hazır ve işlenmiş gıdalara yöneltti. bu da biz Türkiye Türklerini sağlıksızlaştırıyor. Hunza Türkleri tıpkı ortak atalarımız Hun Türkleri gibi doğal, katkısız, sentetik olmayan bir beslenme düzenine sahipler.
  • Hunza Türkleri bol sebze ve meyve tüketiyorlar. Özellikle siyah üzüm onlar için bir şifa deposu.
  • Et yemeklerini haftada bir kez tüketiyorlar. Hunza Türkleri yemekleri çok az tuz kullanılarak yapılıyor.
  • Et yemedikleri kıtlık dönemlerinde protein yönünden zengin fasulye, nohut, yoğurt ve süt tüketiyorlar.
  • Sebzeleri çiğ yemeyi seviyorlar.
  • Alkol tüketmiyorlar.
  • Tütün kullanmıyorlar.
  • Çayla araları iyi değil.
  • Taze meyveleri çok tüketiyorlar. Tüm meyveleri mevsiminde yemeyi alışkanlık edinmişler. En çok yedikleri meyveler arasında kiraz, üzüm, ayva, şeftali, ahududu, dut, elma, kavun, armut geliyor.
  • Kışın kurutulmuş kayısıyı fazlaca tüketiyorlar.
  • Sebze ve meyveleri kış için kurutarak saklıyorlar.
  • Hububat tüketimini özellikle kış aylarında yoğunlaştırıyorlar.
  • Yarı pişmiş diyebileceğimiz lezzetli bir ekmek yiyorlar. Ateşte fazla tutulmayan bu ekmek içerdiği besin değerlerini kaybetmiyor!

Hunza Türklerinin Sırrı

Türk dünyası Orta Asya steplerinde hep aynı beslenme düzenine sahipti. Uygurlar, Hunlar, Kırgızlar, Özbekler kısacası Türkler, doğanın doğal yemişleriyle besleniyordu. Hayvan avcılığı ile veya besledikleri hayvanların etiyle protein ihtiyacını karşılıyor ama besin piramidinin temelini meyve ve sebzeler oluşturuyordu. Zamanla şehirleşen Türkler, Doğu Türkistan düzlüklerindeki beslenme alışkanlıklarını unutup cips, kola, hamburger, hormonlu tavuk, sentetik şeker (Sakkaroz, froktoz, glikoz…) düzenine geçti. bu düzen vücudumuzun doğal yapı taşlarını bozdu. Özümüzü unutturdu, bizi zehirledi! Çare Hunza Türkleri beslenme düzenine dönmektir.

Hunza Türkleri Nerede Yaşıyor?

Hunza Türkleri nerede yaşar? Hunzalar (Hunza Turks) Çin ve Afganistan sınırında, Pakistan Keşmirinin kuzeyinde; Tanrı Dağları, Himalayaların batı uzantısı olan Karakurum Sıradağları, Hindukuş dağlarının kesiştiği 160 km uzunluğunda, 1.6 km genişliğindeki Hunza Vadisi içinde (Hunza Valley) yaşayan bir halk. Aslında komşu oldukları Çin değil, günümüz Çin devletinin sınırları içerisinde kalan Doğu Türkistan. Hunza kelimesi son günlerde adeta ölümsüzlük ile eş anlamlı tutuluyor. Ortalama yaşam süresi bakımından uzun ömre sahip olmaları ile ilgi çekiyorlar. Hunza Türkleri Belgeseli yapılıyor.

Hunza - Hunza Türkleri Nerede Yaşıyor - Hunza Turks
Hunza Türkleri Doğu Türkistan’daki Hunza Valley Diye Bilinen Hunza Vadisinde Yaşıyor

Hunza Türkleri, Hun Türklerinden geliyor. Bazı kaynaklara göre ise Makedon asıllı Büyük İskender‘in torunları! Etnik yapıları ne olursa olsun, genetik olarak çok sağlam oldukları, kronik veya akut hastalıklara dirençli oldukları biliniyor. ‘Can boğazdan gelir’ diye bir atasözümüz var. Unutmayın! Geldiği yerden de gider!!

Genç kalmanın sırlarını öğren!


Like it? Share with your friends!

0
admin

One Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir