K vitamini nedir? Aşırı adet kanaması K vitamini eksikliğini gösterebilir!

K vitamini nedir? K vitamini, kalbinizi korumak, kemiklerinizi oluşturmak, insülin seviyenizi optimize etmek ve kanınızın pıhtılaşmasına yardımcı olmak için kritik rol oynayan önemli bir yağda çözünen vitamindir. Allah eksikliğini göstermesin! Çünkü çok ciddi sonuçları olabiliyor!


0

K vitamini nedir sorusu genç kalanlar için son zamanlarda önemi artan bir konudur. Çünkü güncel araştırmalar K vitaminin ömrü uzatıcı etkisi olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte K vitamini nedir diye baktığımızda özellikle kalp ve kemik sağlığı için önem taşıdığı görülüyor.

Genç kalmak yalnızca cilt güzelliğiyle olmadığı gibi tüm organların ve kemik sağlığının da genç kalmayı desteklemesi gerekiyor. Bir de beyin sağlığı genç kalmalı! Genç görünmek yanında sağlıklı olarak genç kalmak için K vitamini nedir bilmek ve K vitamini özelliklerinden yararlanmak gerekiyor.

Bu yazıda; K vitamini hangi besinlerde bulunur, Vitamin K içeren besin ve ürünler, K vitamini eksikliği belirtileri ve K vitamini eksikliği hangi hastalıklara yol açar sorularının cevaplarını bulabilirsiniz.

K vitamini faydaları nelerdir gibi genç kalmak ve genç görünmek için diğer benzersiz yöntemleri buradan keşfedebilirsiniz.

K vitamini nedir?

K vitamini hakkında bilgi verirken antiancifikasyon, antikanser, kemik yapıcı ve insülin duyarlılaştırıcı bir molekül” olduğunu bilmek gerekiyor. Bu K vitamini özellikleri yetişkin bireyler için koruyucu nitelikleri barındırıyor.

K vitamini, kalbinizi korumak, kemiklerinizi oluşturmak, insülin seviyenizi optimize etmek ve kanınızın pıhtılaşmasına yardımcı olmak için kritik rol oynayan önemli bir yağda çözünen vitamindir.

K vitamin D vitamini için önemli bir yardımcıdır ve test edilen neredeyse herkeste eksik olduğu bulgusuna ulaşılabilmektedir. Yakın zamanda yapılan araştırmalar, diğerlerinin yanı sıra, kalp hastalığı, osteoporoz, diyabet, çeşitli kanser türleri ve hatta Alzheimer hastalığının önlenmesinde yeterli K vitamin bulundurmanın önemli olduğunu göstermiştir.

vitamin k-vitamin k-vitamin k ne işe yarar-vitamin kullanmak-vitamin k eksikliği-vitamin k krem-vitamin k nelerde bulunur-vitamin k ilaç-vitamin k nelerde var-k vitamin kremi-vitamin k içeren göz çevresi krem-vitamin k2-vitamin k1-k vitamin-k vitamini nedir-k vitamini özellikleri-k 2 vitamini nedir-k vitamini eczane-k vitamini testi-k vitamini hakkında bilgi-k7 vitamini-k vitamini nerede üretilir-k vitamini hastalıkları-k vitamini çeşitleri-k vitamini eksikliği-k vitamini eksikliği hangi hastalıklara yol açar-k vitamini eksikliği belirtileri-k vitamini eksikliğinde ne olur-k vitamini en çok hangi besinlerde bulunur-k vitamini fazlalığı-k vitamin eksikliğinde görülen hastalıklar-k vitamini eksikliği neden olur-adek vitaminleri eksikliğinde görülen hastalıklar-k vitamini eksikliğinde oluşan hastalıklar-k vitamini eksikliğinde görülen hastalıklar nelerdir-k vitamini nelerde var-k vitamini hangi besinlerde bulunur-k vitamini nelerde bulunur-k vitamini olan besinler-k vitamini hangi besinlerde var-k2 vitamini hangi besinlerde bulunur-k 2 vitamini nelerde var-k vitamini nerede bulunur-k vitamin hangi besinlerde bulunur-k vitamini faydaları-k vitamini cilde faydaları-k vitamini zararları-k vitamini hangi hastalıklara iyi gelir-k vitamini ilaç-k vitamini tablet-k vitaminli krem-k vitamini ampul fiyatı-k vitamini hapı-k vitamin serum-k vitamin kremi
K vitamini (vitamin K)                                  Photo: Pexels-Pixabay

K vitamini çeşitleri

Üç tür K vitamini şunlardır:

  • K1 vitamini nedir? Vitamin K1 veya fillokinon, bitkilerde, özellikle yeşil sebzelerde doğal olarak bulunur; Vitamin K1 doğrudan karaciğere gider ve sağlıklı kan pıhtılaşmasına yardımcı olur. K1 vitamini çoğunlukla sebzelerde bulunurken, fermente süt ürünlerinde K2 vitamini bulunur ve ayrıca bağırsaklarımızdaki bakteriler tarafından üretilir.
  • K 2 vitamini nedir? Ayrıca, menaquinone olarak da adlandırılan K2 vitamini, sindirim sisteminize giden bakteriler tarafından yapılır. Vitamin K2, kan damarlarınızın duvarlarına, kemiklerine ve karaciğeriniz dışındaki dokulara doğrudan gider. Kalbi korumak için en yararlı olan K2 vitamini daha etkilidir.
  • K3 vitamini nedir? Vitamin K3 veya menadione, tavsiye edilmeyen sentetik bir formdur; Bu sentetik vitamin K3 enjekte edilen bebeklerde toksisitenin meydana geldiğini unutmamak önemlidir.

K vitamin hakkında ilginç bilgiler!

K vitamini neden gereklidir? K vitamini, yaralanmalara cevap vermek için gerekli olan temel bir besindir. Normal kan pıhtılaşmasını düzenler. Ek olarak, vücuttaki kalsiyumun taşınmasına yardımcı olarak, K vitamini ayrıca kemik sağlığına yararlı olabilir: kemik kaybını azaltabilir ve kemik kırılma riskini azaltabilir. Ayrıca, arterlerin ve diğer yumuşak dokuların kireçlenmesini önlemeye yardımcı olabilir.

K vitamini yapraklı yeşil sebzeler, brokoli ve Brüksel lahanasında bulunan bir vitamindir. K vitamini ismi, Almanca “Koagulationsvitamin” kelimesinden gelmektedir.

K vitamini gibi çeşitli formlar dünya çapında ilaç olarak kullanılmaktadır. Kuzey yarım kürede K1 vitamini ( phytonadione ) ve K2 vitamini (menaquinone) mevcuttur. K1 vitamini, genellikle daha az toksik olduğu, daha hızlı çalıştığı, daha güçlü olduğu ve belirli koşullar için daha iyi çalıştığı için K vitamini tercih edilen formudur.

K vitamini nerede üretilir?

Vitamin K1 (fitoadiyon), K vitamininin doğal şeklidir; bitkilerde bulunur ve insanların besinlerle elde ettikleri başlıca K vitamini kaynağıdır.

K vitamini eksikliğinin en yaygın nedeni nedir? Amerikan Klinik Kimya Birliği’ne göre, vitamin K eksikliği, genellikle beslenmenizde yeterli miktarda tüketilmediğinde ortaya çıkar. Vücudun bağırsak yolundan K vitamini ememez veya vitaminlerin depolanmasını azaltabilirsiniz. Karaciğer hastalığına bir başka katkı faktörü bağırsaklarda üretim azaltılabilir. Bir eksiklik, belirli ilaçların uzun vadede alınmasının bir sonucudur, çünkü bunlar, besin emilimi ve bağırsaklardaki bakteriler için gereken kolesterol seviyelerini etkiler.

K vitamini faydaları nelerdir?

Vitamin k ne işe yarar diye baktığımızda karşımıza çok geniş bir faydalar listesi çıkıyor. Burada temel olarak dünyada kabul gören K vitamini faydalarını listeledik.

  • K vitamini osteoporozun önlenmesinde ve kemik mineral yoğunluğunun kaybında önemli bir rol oynar.
  • K vitamini antioksidan özelliklere sahip olabilir. Bu nedenle K vitamini cilde faydaları bulunmaktadır. Yaşlanma karşıtı etkisi vardır.
  • K vitamini, vücudun etrafında kalsiyum taşıyarak kan pıhtılaşmasının düzenlenmesinde yardımcı olur. Kan damarlarındaki yırtık nedeniyle yaralanma anında meydana gelen protrombinin birleşmesinde önemli bir rol oynar.
  • K vitamini hangi hastalıklara iyi gelir sorusunun birincil cevabı kalp hastalığıdır. K vitamini, arteriyel kalsifikasyonun güçlü bir inhibitörüdür . Kalp duvarlarındaki kalsiyum birikimini önler ve kalp krizi ve felç riskini azaltır.
  • K vitamini eksikliği, aşırı adet kanaması geçirmeye yol açabilir. Bu nedenle yeterli miktarda vitamin k1 alımı önemlidir ve kan akışını azaltacaktır.
  • Kanseri önler. K vitamini takviyeleri önlemek için bilinen tümör büyümesini de kanser hastalarında önlediği görülmüyor. Araştırmalara göre kolon, prostat, nazal ve oral kanserlerden muzdarip hastalarda iyileşmeyi desteklemektedir.
  • K vitamini, karaciğerde kanama tehdidini azaltmaya, yetersiz besin emilimi, sarılık veya uzun süreli antibiyotik veya Aspirin kullanımı kombinasyonuna yardımcı olur. İç kanamayı önler.
  • Vitamin k beyin gelişiminde ve bilişsel işlevlerin iyileştirilmesinde önemli rol oynar. Ayrıca, Alzheimer’ın yaşlı insanlardaki dejeneratif rahatsızlıkların, epizodik hafızalarını geliştirerek önlenmesinden de sorumludur.
  • Gebelikte bulantıları hafifletir. Kusma ve bulantıdan muzdarip olan gebe kadınlarda genellikle K vitamini eksiktir. Bu vitamin alımı yetmiş iki saatten daha az sürede rahatlama sağlayarak ve bu belirtilerin gelecekte hafif formlarını önleyerek iyi sonuçlar verecektir.
  • K vitamini kan şekeri düzeylerini düzenlemede ve diyabet geliştirme riskini azaltmada önemli bir rol oynar. K vitamini desteğinin, yaşlı erkeklerde diyabetin önlenmesinde kadınlara göre daha etkili olduğuna inanılmaktadır.

K vitamini eksikliği (Vitamin k eksikliği)

K vitamini eksikliği neden olur? K vitamini eksikliği neden olur sorusunun ilk akla gelen durumları şunlardır:

  • Bağırsak sorunları. Kronik irritabl bağırsak sendromu, inflamatuar bağırsak hastalığı gibi sağlık durumları K vitamini emilimini azaltabilir.
  • Dengesiz beslenme, uzun süreli diyet gibi durumlar yeterli K vitamini alımını engelleyebilir.
  • Bazı hastalıklar K vitamini eksikliğine yol açabilir. Bunlar arasında safra kesesi, karaciğer yetmezliği, kistik fibroz, glüten duyarlılığı veya çölyak hastalığına sahip olmak da K vitamini eksikliği gelişimini artırabilir.
  • Uzun süreli antibiyotik kullanımı vitamin K eksikliğine yol açabilir. Aynı etki kolesterol düşürücü ilaçlar için de geçerlidir.
  • Kan incelticiler, uzun süreli hemodiyaliz ile uğraşmak ve ciddi yanıklardan muzdarip olmak K vitamini eksikliğine yol açabilir.

Sizde veya ailenizde bir osteoporoz veya kalp hastalığı öyküsü varsa, beslenmenize K vitamini eklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Eğer çok sebze yemezseniz ya da yiyeceklerden yeterli miktarda K vitamini almıyorsanız, her ne sebeple olursa olsun diyetinize K vitamini eklemeyi düşünebilirsiniz.

Aşağıdaki koşullar sizi K vitamini eksikliği riskini arttırabilir: Zayıf ya da kısıtlı diyet, Crohn hastalığı, ülseratif kolit, çölyak hastalığı ve besin emilimini engelleyen diğer durumlar, K vitamini deposu ile karışan karaciğer hastalığı, geniş spektrumlu antibiyotikler, kolesterol ilaçları ve Aspirin gibi ilaçların alınması.

K vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?

K vitamini nedir açıkladıktan sonra en çok sorulan sorulardan biri de K vitamini eksikliği belirtileri nelerdir oluyor. Nadiren, K vitamini eksikliği bir kusurlu kan pıhtılaşması, artan kanama ve osteopeniye yol açabilir . Semptomlar kolay morarma, gastrointestinal kanama, aşırı adet kanaması ve idrarda kanı içerir.

K vitamini eksikliği için en riskli olanlar arasında kronik malnütrisyonu olan kişiler, alkol bağımlılığı olan kişiler ve vitaminlerinin emilimini sınırlayan sağlık koşulları olan kişiler bulunur.

K vitamini eksikliğinde ne olur?

K vitamini eksikliği, ihtiyacınız olandan daha az K vitamini tükettiğinizde veya beslenmenizden yeterince almadığınızda ortaya çıkar. Sağlıklı beslenme ile alabileceğiniz vitamin K miktarı, sahip olduğunuz bağırsak bakterileri ile ilgilidir, böylece K vitamini düzeyiniz genel sağlığınıza, özellikle de bağırsak / sindirim sağlığınıza bağlı olarak büyük ölçüde düşebilir.

K vitamini nedir sorusunu cevaplarken özellikle kemik ve kalp sağlığı için önemine işaret etmiştik. K vitamini nedir sorusu kadar K vitamini eksikliğinde ne olur sorusu da önem taşıyor. Bebeklerde K vitamini eksikliği genellikle bulunur, çünkü plasenta bu besleyicinin çok iyi bir taşıyıcısı değildir, dolayısıyla K vitamini eksikliği kanaması (VKDB) gibi durumların gelişmesine neden olur. Bir K vitamini eksikliği, kolayca osteoporoz veya ciddi bir kalp rahatsızlığına dönüşebilir.

K vitamini eksikliğinde görülen hastalıklar nelerdir? (k vitamini eksikliği hangi hastalıklara yol açar)

K vitamini eksikliği hangi hastalıklara yol açar sorusunun cevapları bu vitamine gereken ilginin gösterilmesi için yeterli nedeni oluşturuyor. K vitamini eksikliğinde oluşan K vitamini hastalıkları arasında kemik erimesi, kanser, kalp hastalıkları, kanama ile ilgili hastalıklar, erken yaşlanma, hamilelerin bebeklerinde doğum bozuklukları, bebekte beyin kanaması, kemik hastalıkları başı çekiyor.

K vitamin eksikliğinde görülen hastalıklar ile mücadele etmek için doktor tarafından yaptırılacak K vitamini testi ile uygun dazda vereceği takviye gerekebilir. Bunun için beslenme yanında vitamin K ilaçları almak gerekebilir. Hangi vitamin K ilaçları veya vitamin kullanmak gerektiğine kendi kendinize karar vermeyin. Mutlaka doktor kontrolü ile vitamin kullanmak gerekiyor. K vitamini eczaneye uğranarak kendiliğinizden almanız gereken bir vitamin değildir.

K vitamini hangi besinlerde bulunur?

K vitamini açısından zengin gıdaların bir listesi aşağıdakileri içerir:

  • Karahindiba yeşillikleri
  • Hardal yeşillikleri
  • Fasulye
  • Şalgam yeşillikleri
  • Lahana
  • Maydanoz ve maydanoz suyu
  • Ispanak
  • Marul
  • Brokoli
  • Çilek
  • Yumurta
  • Tavuk karaciğeri
  • Balık

K vitamini nelerde var? K vitamin hangi besinlerde bulunur?

K vitamini nelerde var veya başka bir ifadeyle K vitamini nelerde bulunur konusuna devam ediyoruz.

K vitamini nerede bulunur? Bir numaralı vitamin K eksikliği tedavisi, beslenme düzeninizi iyileştirerek daha doğal K vitamini elde etmenizi sağlar (her ikisi de tip 1 ve 2). K vitamini eksikliğini önlemenin en iyi yolu, yüksek düzeyde vitamin K1 ve vitamin K2 sağlayan bitki ve hayvansal gıdaları, emilim ve bağırsak sağlığını iyileştirmek üzerine çalışmaktır.

O halde can alıcı soruyu tekrar soralım: K vitamini en çok hangi besinlerde bulunur? K 2 vitamini nelerde var?

K vitamini için günlük değeri yetişkinler için yaklaşık 90 mcg’dir. Vitamin K nelerde var sorusuna süt ürünleri ile başlayabiliriz. Peynir, yoğurt, kefir gibi fermente süt ürünlerinden günlük olarak en az 40 mcg K2 vitamini alınması öneriliyor. Vitamin K nelerde bulunur sorusuna hayvansal gıdalarla devam edebiliriz. Diğer K2 vitamini kaynakları arasında otlarla beslenen et, vahşi balıklar, yumurta sarısı ve karaciğer gibi organ etleri bulunur.

K vitamini nelerde bulunur? K vitamini olan besinler listesi!

Her gün tüketmek için en iyi K1 vitamini ve K2 vitamini kaynakları için hayvandan elde edilen besinleri yemekten başka çözümleriniz de var! İşte K vitamini olan besinler listesi! İşte K2 vitamini hangi besinlerde bulunur listesi!

  • Karahindiba
  • Taze Soğan
  • Brüksel lahanası
  • Salatalık
  • Karnabahar
  • Şalgam
  • Tere otu
  • Roka
  • Ispanak
  • Brokoli
  • Kuşkonmaz
  • Deniz börülcesi
  • Deniz yosunları
  • Lahana

K vitamini hangi besinlerde var?

K vitamini hangi besinlerde var sorusunun cevabına biraz daha yakından bakalım. K1 vitamini, lahana ve İsviçre pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerde yüksek miktarlarda bulunur. Diğer kaynaklar bitkisel yağları ve bazı meyveleri içerir.

Menanoquinler veya vitamin K2 kaynakları, mayalanmış soya fasulyesinden yapılmış et, süt ürünleri, yumurtalar ve Japonca “natto” içerir.

İşte bazı K vitamini besin kaynakları:

  • Maydanozun 10 dalı 90 mikrogram (mcg) içerir
  • Natto 3-ons hizmet 850 mcg içerir
  • Dondurulmuş ve haşlanmış lahana yeşillikleri yarım kasesi 530 mcg içerir
  • Bir kase çiğ ıspanak 145 mcg içerir
  • Soya fasulyesi yağı 1 çorba kaşığı 25 mcg içerir
  • Üzüm yarım bardak hizmet 11 mcg içerir
  • Haşlanmış yumurta 4 mcg içerir

K vitamini zararları

K vitamini fazlalığı bir risk oluşturmuyor. K vitamini için tolere edilemez bir üst sınır saptanmamıştır. K vitamini, kan sulandırıcılar, antikonvülsanlar, antibiyotikler , kolesterol düşürücü ilaçlar ve kilo kaybı ilaçları dahil olmak üzere birçok yaygın ilaçla etkileşime girebilir .

Varfarin gibi kan incelticiler, beyne veya kalbe kan akışını engelleyebilecek zararlı kan pıhtılarını önlemek için kullanılır. K vitamininin pıhtılaşma yeteneğini azaltarak veya geciktirerek çalışırlar. Aniden artan veya azalan K vitamini alımı bu ilaçların etkilerini etkileyebilir. K vitamini alımının gün geçtikçe tutarlı tutulması, bu sorunları önleyebilir.

Antikonvülsanlar, hamilelik sırasında veya emzirme döneminde alındıklarında, fetus veya yenidoğan bebeklerde K vitamini eksikliği riskini artırabilir. Antikonvülsan örnekleri fenitoin ve dilantindir.

Kolesterol düşürücü ilaçlar yağ emilimini engeller. B vitamini emmek için yağ gereklidir, bu nedenle bu ilacı alan kişiler daha yüksek bir eksiklik riski taşıyabilir.

Bu ilaçlardan herhangi birini alan herkes, kendi K vitamini alımı hakkında doktorlarıyla konuşmalıdır.

Vücudun yeterli besin maddelerini sağlamanın en iyi yolu, bol meyve ve sebze içeren dengeli bir diyet tüketmektir. Takviyeler sadece eksiklik durumunda ve daha sonra tıbbi gözetim altında kullanılmalıdır.

K vitamini nedir artık biliyoruz. Acaba günlük ne kadar K vitaminine ihtiyacımız var?

Eksikliği önlemek için ne kadar K vitamini ihtiyacınız var?

K vitamini için önerilen günlük değer cinsiyetinize ve yaşınıza bağlıdır. K vitamini nedir paragraflarında anlatıldığı gibi emzirme, hamilelik ve hastalık gibi diğer faktörler günlük ihtiyacı değiştirecektir.

  • Bebekler için gerekli K vitamini nedir?

  • 0 – 6 ay: günde 2.0 mikrogram (mcg / gün)
  • 7-12 ay: 2,5 mcg / gün
  • Çocuklar için gerekli K vitamini nedir?

  • 1 – 3 yaş: 30 mcg / gün
  • 4 – 8 yaş: 55 mcg / gün
  • 9 – 13 yaş: 60 mcg / gün
  • Ergenler ve yetişkinler için gerekli K vitamini nedir?

  • Erkekler ve kadınlar 14 – 18 yaş arası: 75 mcg / gün
  • Yaşları 19 ve daha büyük olan erkekler ve kadınlar: 90 mcg / gün

K vitamini ilaçları

Doktor kontrolü ve reçetesi ile alınabilecek K vitamini ilaçları şunlardır:

  • KONAKION 10 mg 5 ampül Roche
  • KONAKION MM 2/0.2 ml 5 ampül Roche
  • LIBAVIT-K 20 mg 5 ampül Liba
  • VI-PLEX K 10 mg 2ml x 100 ampül Osel
  • VI-PLEX K 10 mg 3 ampül Osel
  • VI-PLEX K 20 mg 2ml x 100 ampül Osel
  • VI-PLEX K 20 mg 2ml x 5 ampül Osel

K vitamini tablet

Bazı besin destek markalarının K vitamini tablet veya K vitamini hapı biçiminde ürünleri bulunuyor. Ayrıca K vitaminli kremler de bulunuyor.

K vitaminli krem

K vitaminli kremler cilt için özellikle sivilce izleri için ve kılcal kızarıklıkların giderilmesinde kullanılıyor. Bununla birlikte vitamin K içeren göz çevresi krem formunda ürünlere de rastlamak mümkündür. K vitamin kremi veya vitamin K krem olarak bulabileceğiniz bazı ürünleri listeledik.

Vitamin K krem

Özellikle cilt kızarıklıkları için kullanabileceğiniz K vitamin kremi veya K vitamin serum formundaki ürünlerin bir bölümünü listeledik.

  • CAPINON K 1% K VİTAMİNLİ KREM. Kılcal damar geçirgenliğini azaltır. %1 K Vitamini içerikli bu formül, cilt kızarıklığını ve kılcal damar görünümünü hızla gidererek cildi yatıştırır. Kronik ve yoğun dış faktörlerden kaynaklı kızarıklığı giderir. K vitamini, kan damarlarını güçlendirerek çatlamalarını ve kızarmasını önler.
  • La Roche Posay Effaclar K 30 ML.
  • Dermaceutic K Ceutic 30 Ml. Cildi besleyerek yeniden yapılandırılmasını destekler.Güneşe bağlı kızarıklık ve irritasyon oluşumunu engelleyerek nem seviyesini muhafaza eder.
  • Skin&Lab Vitamin Creams – K Vitaminli Göz Kremi. Özellikle kararmış göz çevresini iyileştirmede etkindir.
  • Nutrient K Plus – K Vitamini içeren Kılcal Damar Kremi. İçeriğinde bulunan K Vitamini Lipozomu ile Kılcal damarları güçlendirerek çatlamalarını ve kanın damar dışına sızmasını önler. Bu sayede kılcal damar çatlaklarını minimuma indirmeye yardımcı olur. iyileşmeyi hızlandırır.

Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seçin
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı